Over LEE

Lee is een Amerikaans kledingmerk dat gespecialiseerd is in jeans en jassen. Het bedrijf werd in 1889 opgericht door Henry David Lee, als de Lee Mercantile Company. Lee vond dat zijn concurrenten matige kwaliteit broeken verkochten en bedacht dat hij dit beter zou moeten kunnen. Ze werden de toonaangevende fabrikant van werkkleding in de VS. 30 jaar later introduceerde LEE de ritssluiting en was daarmee zeer succesvol en kon uitbreiden.

Totdat een overstroming hun distributie centrum wegvaagde en hun hele voorraad werkkleding verwoestte. Alleen de ‘mascotte’, de BUDDY LEE pop, bleef drijven en ‘overleefde’. In 1954 hadden ze alles weer opgebouwd en gingen uitbreiden van alleen werkkleding, ook naar vrijetijdskleding. Tijdens de jaren 60 was het bedrijf uitgebreid tot 81 landen (!) en in 1969 overgenomen door de VF Group. Deze groep heeft meerdere merken onder hun hoede, te weten: Wrangler, Kipling, Vans, Timberland en nog veel meer. Na deze overname zochten ze juist de mode en fashion kant op en gingen nieuwe pasvormen ontwikkelen. Lee heeft maar liefst 60.000 werknemers die dagelijks 5.000 jeans produceren. In Amerika werken nog ongeveer 400 werknemers.

Waarom LEE?

De spijkerbroeken van LEE behouden hun pasvorm. De kwaliteit is dusdanig goed dat ze (bijna) niet wijder worden tijdens het dragen. Wij hebben gekozen voor verschillende modellen bij LEE, o.a. een toffe flaired jeans hebben we altijd in de collectie net als een high waisted skinny. Onze tip: probeer eens de Scarlett skinny “stay black” een perfecte pasvorm én zoals de naam al doet vermoeden, deze BLIJFT altijd zwart! Ze maken al meer dan 100 jaar spijkerbroeken, dat merk je en dat voel je.

Chat openen
Hi, leuk dat je onze website bezoekt😃 Heb je een vraag? Stel hem gerust, we helpen je graag!