Over Happy Socks

Voor alle sokken liefhebbers hebben wij enige geschiedenis en algemene kennis verzameld over onze favoriete voetbeschermers: Sokken.

Het woord sokken is afgeleid van de ruimzittende slippers die in het Latijns ‘soccus’ werden genoemd.

Deze ‘soccus’ werden vooral door Romeinse komieken gedragen. De eerste sokken werden gemaakt van dierenhuiden, rond de voet gewikkeld en bij de enkels vastgebonden. De Romeinen wikkelden later hun voeten in met leer of geweven stoffen. In de 5e eeuw, droegen de vrome mensen in Europa sokken als een symbool van zuiverheid. Zo’n 500 jaar later werden de sokken een symbool van adel. De moderne sok ontworpen om de weerstand tussen de voet en het schoeisel te verminderen, om voor meer comfort te zorgen, er modieus uit te zien en om de voeten warm te houden. In een koude omgeving kunnen de sokken helpen om de bloedsomloop te verbeteren. Dit minimaliseert het risico op bevriezing.

Hoge kwaliteit sokken

Door de uitvinding van de naaimachine in 1589 werden hoge kwaliteit sokken meer alledaags, omdat ze 6 keer sneller geproduceerd konden worden dan met de hand. Desalniettemin bleven mensen de naaimachine gebruiken naast het handwerk, tot ver in de 19e eeuw.

De volgende grote uitvinding in de sokken-industrie was de uitvinding van nylon in 1938. Tot die tijd werden sokken vaak gemaakt van zijde, katoen en wol. Door nylon werd het eenvoudiger om garen in elkaar te versmelten, en zo sokken van hoge kwaliteit te creëren.

Kleurrijke sokken

Kleurrijke sokken werden recentelijk populair door de modewereld. Met de mogelijkheid om ontelbare combinaties te maken, werden sokken opengesteld voor nieuwe en uitdagende fashion mogelijkheden. Grote sportmerken ontwerpen vaak kleurrijke sokken die dan een belangrijk onderdeel vormen van het sport-tenue, uiteraard om de verschillende teams goed uit elkaar te kunnen houden. Het dragen van gekleurde sokken kan ook een bijzondere betekenis hebben.

Fashion sokken

In een traditionele wereld van grijze zwarte en blauwe sokken, springen fashion sokken eruit voor de creatievelingen onder ons. Geblokt, gestreept, gestipt of ieder ander bijzonder ontwerp, deze sokken passen uitstekend bij alle soorten kleding, zelfs bij sneakers en smokings. Fashion sokken passen ook perfect bij casual kleding voor thuis, om een beetje kleur aan je jeans en shirt te geven.

Ze komen in verschillende hoogtes; tot de enkel, halverwege de kuit, of over de kuit heen. Traditionele sokken zakken vaak langs je been omlaag, waardoor je ze steeds weer moet ophijsen. Ondertussen is er door een aantal slimme mensen een elastiek in de sok verwerkt, waardoor dit probleem verleden tijd is.

Waarom Happy Socks?

Waarom saai? Voeg kleur toe aan je dagelijkse leven, daar word je toch ‘Happy’ van? 😉