Over Fellows United

Begin 1993 kwam Jack van Gelder terug van een vakantie met het idee om nog eens een eigen herenmodemerk te beginnen. Hij maakte een paar vrienden enthousiast en na een paar weken van brainstormen werd het plan werkelijkheid en was for Fellows geboren.
Vanaf het eerste moment zorgde de eigen stylingafdeling van for Fellows ervoor dat het merk een eigen gezicht kreeg en al snel bleek dat er ruimte op de Nederlandse markt bestond voor en casual herenkleding-merk. Een merk dat tegen betaalbare prijzen een totaalpakket kon leveren.
De hemden, sweatshirts, rugby’s, t-shirts, polo’s, truien, pantalons, bermuda’s en jacks zijn onderling prima combineerbaar. Ieder seizoen is er sprake van meerdere thema’s in de collectie. In 2004 vierde for Fellows haar tien-jarig bestaan met twee fonkelnieuwe showrooms en een spetterend feest in Amstelveen. Onder de ogen van mede Fellows Mart Smeets, Rene Froger, Huub Stapel, Pieter van den Hoogenband, Guus Meeuwis en Louis van Gaal sloot for Fellows de eerst tien jaar van het bestaan in stijl af…. om vervolgens geheel in dezelfde stijl te beginnen aan weer tien fantastische jaren. Na het vertrek van Jack van Gelder lag het voor de hand om een ambassadeur te zoeken die uit hetzelfde hout gesneden was.
Toine van Peperstraten, de Studio Sport collega van Jack was bereid het stokje over te nemen. Samen met Toine werd het eigen Fellows Magazine ontworpen en bleef het contact tussen Fellows en diverse BN’ers bestaan. Nog steeds komen oa Huub Stapel, Frits Sissing, Wilbert Gieske en Bert Kuizenga graag even buurten. Maar Fellows ging verder. En hoe!. Samen met een van de grootste sportmarketingbureaus van Nederland werd Fellows United gelanceerd.
Vijf van Neerlands opmerkelijkste voetbal internationals werden het gezicht van Fellows. Fellows United; Martijn Reuser, Rob Witschge en Richard Witschge, Arthur Numan en Regi Blinker. Het illustere gezelschap is al een aantal seizoenen het boegbeeld van Fellows United.
De kleding van Fellows United is momenteel bij ongeveer 350 herenmodezaken in Nederland, België, Frankrijk, Ierland, Engeland en Canada te koop. Voor een betrekkelijk jong merk is de groei snel gegaan, maar alles is onder controle. Geen gekke sprongen, geen hooghartig gedrag, gewoon normaal blijven doen als Fellows onder elkaar. United. Fellows United!

Waarom hebben wij gekozen voor FELLOWS UNITED?

Wij waren op zoek naar een vervangend merk voor Twinlife, hét merk dat bij ons heel belangrijk was om zijn ruime pasvorm en degelijke kwaliteit.

We werden getipt door een andere leverancier om eens kennis te maken met Fellows. Dát hebben we geweten! Martijn, al jaren een vast gezicht bij Fellows omarmde ons met een warm welkom en een bak vol met humor. Alles was mogelijk, er werd echt naar ons geluisterd en samen hebben we een eerste levering samengesteld. Het is een echt herenmode merk dus soms ook ietwat klassiek. Die klant willen we ook graag kunnen bedienen dus we zijn voorzichtig met een klein pakketje begonnen.

Al snel bleek er veel vraag naar maat 5XL, ook die heeft Fellows (zelfs 7XL is verkrijgbaar) dus we kunnen een ‘ruimere’ doelgroep bedienen. De volwassen, lange, volslanke man die wel goed gekleed wil kan nu goed bij ons slagen.

Vooralsnog kopen wij maat M t/m 5XL in. Grotere maten zijn op bestelling leverbaar.